Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Welkom in de cockpit van Allianz Bonus Drive
 

Remgedrag

Anticiperende bestuurders die vloeiend rijden en zelden sterk moeten afremmen, krijgen een betere beoordeling. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je plots moet remmen, dit zal geen nadelige impact hebben op je rijscore omdat we​ je rijgdrag over een langere periode bekijken. Het remgedrag is verantwoordelijk voor 35% van je totale rijscore.

Snelheid

Als je de toegelaten maximumsnelheden respecteert, krijg je een positieve beoordeling van de app. Geen zorgen als je een keer te snel rijdt: Allianz deelt jouw rijgegevens niet met derden en respecteert jouw privacy. Dit onderdeel telt voor 15% mee in je rijscore.

 
 

Telefoongebruik tijdens het rijden

Velen overschatten hun aandachtsvermogen achter het stuur: even een berichtje lezen en snel antwoorden of bellen met de telefoon in de hand. Je herkent het gevaarlijke rijgedrag van deze afgeleide bestuurders onmiddellijk. Daarom beloont Allianz Bonus Drive vanaf nu bestuurders die het goede voorbeeld geven en zo hun kans op ongevallen drastisch verkleinen.

Hoe werkt het?

  • De app zal nooit je smartphone blokkeren, we laten jou alle vrijheid.
  • Telt mee voor je rijscore: berichten sturen, app’en of niet handsfree bellen tijdens het rijden.
  • Telt niet mee voor je rijscore: navigatiesoftware inschakelen voor je autorit en handsfree bellen.
 

Omstandigheden (type weg en tijdstip)

Allianz Bonus Drive houdt ook rekening met de rijomstandigheden: wanneer, waar en op welke soort weg rijd je. Een rit naar de discotheek op zaterdagnacht of een rit in het woon-werkverkeer is namelijk risicovoller dan een gezellige rit op de snelweg in een dunbevolkt gebied. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor 25% van je rijscore.

​​
​​​​

 

Bereken uw premie

Maak eenvoudig een simulatie in enkele klikken.

 

Verzekeringsformules

Kies de beste formule om uw MINI optimaal te beschermen.

 

Wat doen bij schade?

Bel 0800 38 601 (gratis) om een schade aan te geven.